Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Προβληματισμένος για το 5G και τις επιπτώσεις του o Βασ. Κοσμόπουλος στην 1η μετεκλογική παρέμβασή του

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΝΗ: https://foninews.gr/provlimatismos-gia-to-5g-ke-tis-epiptosis-tou-o-vas-kosmopoulos-stin-1i-meteklogiki-paremvasi-tou/


Προβληματισμένος για το 5G και τις επιπτώσεις του o Βασ. Κοσμόπουλος στην 1η μετεκλογική παρέμβασή του 

 

ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ 5ης γενιάς, γνωστά ως 5G, αποτελούν την επόμενη γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας και θα παρέχουν μέχρι και 10 φορές μεγαλύτερες ταχύτητες από τα τωρινά 4G. Οι εκατομμύρια νέες κεραίες τους όμως που πρέπει να τοποθετηθούν έχουν προκαλέσει αντιδράσεις πολιτικών και επιστημονικών φορέων σε όλο τον κόσμο, με τον προβληματισμό έντονο.
kosmopoylos-1
Η Διεθνής Ένωση Πυροσβεστών τάσσεται επίσημα από το 2004 κατά της τοποθέτησης κεραιών στους σταθμούς τους, αφού μετά από μελέτη που διαπίστωσε νευρολογική βλάβη σε πυροσβέστες όπου υπήρχαν κεραίες στον σταθμό τους. Πόλεις όπως το Petaluma, το Palm Beach και η Mill Valley στην Καλιφόρνια και το Doylestown στην Πενσυλβάνια ψήφισαν και πέρασαν πολιτικές για να σταματήσουν τα 5G. Μάλιστα, το Δημοτικό Συμβούλιο της Petaluma ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης εγκατάστασης μικρών κυψελών σε στύλους και επέβαλε ελάχιστη απόσταση 500 μέτρων από οποιαδήποτε κατοικία. Στην Segovia της Ισπανίας οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την εφαρμογή 5G με ανθρώπινη αλυσίδα τον Ιούλιο του 2018. Η Διάσκεψη των δημάρχων των Η.Π.Α. δήλωσε ότι θα ασκήσει αγωγή εναντίον της αμερικανικής επιτροπής τηλεπικοινωνιών FCC, εάν η επιτροπή δεν αλλάξει την προτεινόμενη πολιτική που θα εμποδίζει τον τοπικό έλεγχο στο 5G. Η Ελβετία θα εισαγάγει ένα σύστημα παρακολούθησης προκειμένου να μετριάσει τις ανησυχίες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις πάνω στην υγεία από τα δίκτυα πέμπτης γενιάς. Το Υπουργικό Συμβούλιο της χώρας συμφώνησε όπως η Ομοσπονδιακή Περιβαλλοντική Υπηρεσία μετρά τα επίπεδα της ακτινοβολίας, αξιολογεί τους κινδύνους και ενημερώνει τακτικά το κοινό για τα πορίσματά του. Στην μεγαλόνησο το μήνυμα είναι σαφές: «Δεν θέλουμε το επικίνδυνο 5G στην Κύπρο».
… ΑΛΛΑ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΕΤΑΙ!
Στον αντίποδα, η Καλαμάτα με υπερηφάνεια ανήγγειλε στον κόσμο όλο, πως είναι η πρώτη 5G πόλη στην Ελλάδα! Τη σχεδόν… αβίαστη αποδοχή της τεχνολογίας 5G από τον Δήμο Καλαμάτας την ώρα που άλλες χώρες διστάζουν να εγκρίνουν ακόμα και πιλοτικά την εγκατάστασή της, καθώς εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις της, στην υγεία, αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό η παράταξη «Καλαμάτα Μπροστά». Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας -που το Σεπτέμβριο παραλαμβάνει τη σκυτάλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Βασίλης Κοσμόπουλος δίχως να επιδιώκει τη δαιμονοποίηση των νέων τεχνολογιών, εκφράζει τον προβληματισμό πολλών συμπολιτών μας, διερωτώμενος γιατί, την ώρα που άλλες χώρες διαμαρτύρονται και αντιτάσσονται στην εφαρμογή της νέας αυτής τεχνολογίας φοβούμενοι τυχόν επιπτώσεις στην υγεία, η Καλαμάτα δεν απαίτησε περαιτέρω διευκρινήσεις από τις εταιρείες και τους ερευνητές, ενώ ζητά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, ή άλλου υπεύθυνου κρατικού φορέα, η οποία επιτρέπει στη WIND τη χρησιμοποίηση του 5G και την πιλοτική της εγκατάσταση στην Καλαμάτα, καθώς και τη σύμβαση την οποία υπέγραψε ο Δήμος.
«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή και σκεπτικισμό την Πιλοτική Εγκατάσταση Τεχνολογίας 5G στην πόλη μας χωρίς να δαιμονοποιούμε τις νέες τεχνολογίες των οποίων άλλωστε είμαστε θιασώτες. Μας ανησυχεί ιδιαίτερα ο προβληματισμός που έχει αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο για τις πιθανές επιπτώσεις της εν λόγω τεχνολογίας στην υγεία. Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και χώρες διστάζουν να προχωρήσουν στην έγκριση της εγκατάστασης αυτής της τεχνολογίας, ακόμα και πιλοτικά, ζητώντας περαιτέρω διευκρινήσεις από τις εταιρείες και τους ερευνητές. Δεν μπορούμε κατά συνέπεια να κατανοήσουμε τη σπουδή την οποία επέδειξε ο Δήμος για την Πιλοτική εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής σε ορισμένα σημεία της πόλης τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα (τηλέφωνα και ρούτερ) για να την αξιοποιήσουν. Ουσιαστικά μόνο πειράματα μπορεί να κάνει WIND και να προβάλλεται διαφημιστικά.
Η πόλη έχει άλλες ουσιαστικές πρωτιές να διεκδικήσει και δεν χρειάζεται πρωτιές που άλλες ευρωπαϊκές πόλεις ,όπως οι Βρυξέλλες , αποφεύγουν συνειδητά να διεκδικήσουν.
Θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή είναι αναγκαία η δημοσιοποίηση:  Της Απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών (η οποιουδήποτε άλλου υπεύθυνου κρατικού φορέα) η οποία επιτρέπει στη WIND τη χρησιμοποίηση της τεχνολογίας 5G και τη πιλοτική της εγκατάσταση στην Καλαμάτα. Εννοείται ότι πιστοποιήσεις των επί μέρους μηχανημάτων – εξαρτημάτων δεν επαρκούν. Επίσης και
της Σύμβασης την οποία υπέγραψε ο Δήμος με τη εταιρεία για να εκτιμήσουμε τα άμεσα χειροπιαστά οφέλη του από αυτή τη συμφωνία» με σκοπό, όπως είπε, να εκτιμηθούν απ’ όλους τα άμεσα και χειροπιαστά οφέλη που θα έχει η πόλη απ’ αυτή την τεχνολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου