Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Κοινό συμπέρασμα η ανάγκη αναστολής της λειτουργίας του 5G στην Καλαμάτα!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΦΩΝΗ" : https://foninews.gr/kino-syberasma-i-anagki-anastolis-tis-litourgias-tou-5g-stin-kalamata/ 


 ΘΕΟΔ. ΜΕΤΣΗΣ: «…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!


«ΤΑ ΟΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ!»
5g-kalamata
ΓΡΟΘΙΑ στο στομάχι όσα ανέφερε ο μηχανολόγος -ηλεκτρολόγος -μηχανικός Περιβάλλοντος Θεόδωρος Μέτσης στην εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας με Πρωτοβουλία της Ένωσης Πολιτών Μεσσηνίας.

Η πιλοτική εφαρμογή του 5G στην Καλαμάτα έχει προκαλέσει αντιδράσεις με τις ανησυχίες βεβαίως να αφορούν τις επιπτώσεις στην υγεία. Τα σημερινά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 2G, 3G και 4G εκπέμπουν σε 5 συχνότητες (800, 900, 1800, 2100 και 2600ΜΗz). Η συνεχής αναβάθμιση των δικτύων σημαίνει την προσθήκη νέων κεραιών, χωρίς όμως να σταματά η εκπομπή των παρωχημένων τεχνολογικά κεραιών, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι συνδρομητές με συσκευές παλαιότερου τύπου. Όλα αυτά όμως προκαλούν ανησυχία. Ανησυχία που άλλοι χαρακτηρίζουν ως κινδυνολογία, όταν μάλιστα πόλεις όπως το Λονδίνο διαψεύδουν εγκαινιάζοντας στο Μετρό την λειτουργία της τεχνολογίας πέμπτης γενιάς, ενώ άλλοι υιοθετούν φοβούμενοι τα χειρότερα!
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Την εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο προλόγισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» και ιατρός, Μανώλης Μάκαρης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «πρέπει να κοιτάξουμε την υγεία των κατοίκων! Δεν έχουμε κανένα όφελος ως Καλαμάτα από την πιλοτική εφαρμογή του 5G, οπότε ας περιμένουμε να το εφαρμόσουν σε άλλες πόλεις και στη συνέχεια, εφόσον είναι ασφαλές, τότε πρώτοι θα είμαστε και εμείς! Αυτή είναι η άποψή μας…».
Η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράσινη Πελοπόννησος» Δήμητρα Λυμπερόπουλου είπε «Ως Περιφερειακή παράταξη σαφώς και θεωρούμε ότι για να εφαρμοστεί οποιαδήποτε τεχνολογία – στην οποία δεν είμαστε κατά – θα πρέπει να έχουμε σαφή αποτελέσματα, επιστημονικά τεκμηριωμένα ως προς την εφαρμογή τους και πώς αυτά επηρεάζουν ή όχι την ανθρώπινη και δημόσια υγεία! Είναι πολύ σοβαρό αγαθό! Πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία 5G στην πόλη μας! Πρέπει να έχουμε επιστημονικές επιβεβαιώσεις ότι είναι ή δεν είναι καλό να το χρησιμοποιήσουμε». Με αφορμή ένα σχόλιο του δημάρχου κ. Νίκα σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις αντιδράσεις του κόσμου, όταν είχε πει χαρακτηριστικά πως «όταν πρωτοεμφανίστηκε το αυτοκίνητο οι άνθρωποι φοβόντουσαν και έλεγαν ότι είναι καταστροφή», η κα Λυμπερόπουλου θέλησε να του υπενθυμίσει ότι «όταν ανακαλύφθηκε και pft θεώρησαν πως είναι το σούπερ φυτοφάρμακο που θα έσωζε τον κόσμο. Τελικά ξέρουμε πάρα πολύ καλά ποια είναι τα αποτελέσματα, τα οποία πληρώνουμε μέχρι και σήμερα, κι ευχόμαστε να μην έχουν τα ίδια αποτελέσματα με το 5G.»
Εκ μέρους της Ένωσης Πολιτών Μεσσηνίας, ο Σπύρος Κατσιρέας, εξέφρασε τους κοινούς φόβους αρκετών συμπολιτών μας για την τεχνολογία αυτή, επισημαίνοντας την ανάγκη για περισσότερες διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις πως δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για την υγεία των παιδιών μας.
ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
«Εμείς που ξέρουμε κάποια πράγματα παραπάνω έχουμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε τον κόσμο. Η κινητή τηλεφωνία έχει να δώσει πολλά αλλά και να πάρει πολλά. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί της αλλά να μην κάνουμε κατάχρηση!», ήταν το αρχικό σχόλιο του κ. Μέτση κατά την ομιλία του, ο οποίος παρουσίασε την αποσιωπημένη πλευρά της ασύρματης επικοινωνίας που περιλαμβάνει επιπτώσεις στην υγεία για τις οποίες πολλές πόλεις τόσο στη Ευρώπη όσο και στη Αμερική (Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία, αλλά και Ελβετία, ΗΠΑ, Αυστραλία) αντιδρούν εδώ και χρόνια κάνοντας σοβαρές προσπάθειες προκειμένου να μην εγκατασταθεί η τεχνολογία 5G μέσα στην πόλη τους. Αναφέρθηκε επίσης στο σύνδρομο της Ηλεκτρομαγνητικής ευαισθησίας που αναγνωρίζεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, σε ΗΠΑ και Καναδά, όπως επίσης στις επιπτώσεις στην νέα γενεά, αποδίδοντας ευθύνες στην τεχνολογία για την υπογονιμότητα και την επίδραση στην συμπεριφορά ιδίως των παιδιών τα οποία προέτρεξε να μένουν μακριά από συσκευές τεχνολογίας έως και το 14ο έτος τους. Όπως είπε, πολλά κράτη αλλά και πόλεις έχουν πάρει αυστηρά μέτρα νια την κατάργηση της ασύρματης επικοινωνίας στα σχολεία, όπου οι μετρήσεις ακτινοβολίας με τις κεραίες σε απόσταση 48 μέτρων καταγράφονταν στο 10πλασιο από τα κανονικά επίπεδα, και τέλος, άφησε αιχμές για τα οικονομικά συμφέροντα…
Ο κ. Μέτσης υιοθετεί τις απόψεις της ομάδας των 180 επιστημόνων και γιατρών από 36 χώρες, οι οποίοι κάνουν έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνοντας την αναστολή της ανάπτυξης των δικτύων 5G έως ότου οι πιθανοί κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον να έχουν διερευνηθεί πλήρως από επιστήμονες ανεξάρτητους από τη βιομηχανία.
Πριν την είσοδό του στην αίθουσα του Εργατικού κέντρου Καλαμάτας, ο κ. Μέτσης μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ για την προσωπική του εμπλοκή, η οποία όπως βασίζεται στη θέλησή του να βοηθήσει εθελοντικά στην ενημέρωση του κόσμου. Όσο για την εμπειρία του; «Έχω κάνει μετρήσεις αλλά η βιβλιογραφία και τα συμπτώματα στην υγεία είναι άπειρα! Είναι τεκμηριωμένα, έχουν γίνει σοβαρές μελέτες. Ήδη η Αμερικανική κυβέρνηση έχει κάνει μελέτη του κόστισε 25 εκατομμύρια δολάρια και δεν υπάρχει πια αμφιβολία ότι υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις στη υγεία.»
»Ναι μεν η κινητή τηλεφωνία έχει έρθει και θα μείνει, θα πρέπει όμως ο κόσμος να ξέρει ποια είναι τα προβλήματα, πως μπορεί να φυλαχτεί και να μην κάνει κατάχρηση αυτής της τεχνολογίας που πράγματι μας έχει βοηθήσει αλλά μπορεί να εγκυμονεί και κινδύνους.»
Η ΔΙΑΦΟΡΑ 4G-5G
  • Ποια η διαφορά μεταξύ 4G και 5G;
«Το 3G, το 4G και το 5G είναι εξίσου επικίνδυνα αν δεν χρησιμοποιούνται σωστά! Στην 5G έχουμε νέες συχνότητες πολύ μεγαλύτερες από αυτές της 4G, που μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα, προβλήματα υγείας ακόμα και το λεγόμενο Mind Control διότι ξεφεύγει η συχνότητα από τα 2,4 GHz που είναι σήμερα και θα φτάσει μέχρι τα 80 GHz, δηλαδή πολλαπλάσια από ότι υπάρχει μέχρι σήμερα στις άλλες τεχνολογίες.
Το 5G έχει κάποιες συχνότητες πολύ μεγαλύτερες από το 3G και το 4G! Γι αυτές τις συχνότητες δεν ξέρουμε τίποτε, πως επηρεάζουν τον άνθρωπο, δεν υπάρχουν μελέτες που μας δίνουν κάποιο εφησυχασμό ότι δεν υπάρχουν προβλήματα! Ήδη υπάρχουν προβλήματα και από τη 2G και 3G και 4G.
Η 5G ανεβάζει τις συχνότητες από τα 2,4 GHz που σημαίνει 2,4 δισεκατομμύρια μέχρι τα 80 GHz και ο άνθρωπος σαν ηλεκτρικό ον δουλεύει με την συχνότητα 7.83. Όταν βάζουμε ένα ανθρώπινο οργανισμό και θα το βομβαρδίσουμε με συχνότητες σε μερικά δισεκατομμύρια Hertz καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα.»

ΑΜΕΣΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ…

  • Ποιοι είναι οι άμεσοι κίνδυνοι; «Σήμερα η κατάχρηση που κάνει ο καθένας μας έχει οδηγήσει τους παρόχους να με φυτεύουν παραπάνω κεραίες, πιο γρήγορες κεραίες και πιο γρήγορα συστήματα διότι εμείς το έχουμε ζητήσει! Αν κάναμε λογική χρήση, αν κάναμε μερικά τηλέφωνα από τη σταθερή γραμμή και όχι από την ασύρματη, και δεν υπήρχε η ανάγκη για αυτή την ακτινοβολία που είναι σήμερα μέσα στις πόλεις και για τον αριθμό των κεραιών που έχουμε σήμερα!
  • Ορθά θορυβείται ο κόσμος; «Θα πρέπει να θορυβηθεί και να ενδιαφερθεί για τους κινδύνους που υπάρχουν, για να μπορεί να προστατεύει τον εαυτό του και προπαντός τα παιδιά τα οποία είναι πάρα πολύ ευάλωτα στην ακτινολογία στην μικρή ηλικία. Μάλιστα σε ημερίδα που κάναμε με τον Ιατρικό Σύλλογο έχουμε καταλήξει ότι παιδιά κάτω των 14 ετών δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κινητά, tablets και ουσιαστικά θα πρέπει να είναι εκτός οθόνης για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται.»
ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΟΡΙΑ
  • Ποια είναι τα επιτρεπτά όρια για τις κεραίες; «Τα όρια που υπάρχουν δεν εξυπηρετούν τα όρια του ανθρώπου, αλλά τα όρια των εταιρειών!
Είναι τελείως διαφορετικά! Τα όρια που υπάρχουν σήμερα είναι του 1998, δηλαδή είναι 21 ετών και… Δηλαδή υπάρχει κοσμογονία στην ασύρματη επικοινωνία αλλά τα όρια είναι 20ετίας και πλέον!»
Στο ερώτημα “γιατί η συγκεκριμένη μεγάλη αυτή εταιρεία ξεκίνησε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα” ο κ. Μέτσης απήντησε λακωνικά: «Πραγματικά θα ήθελα να ξέρω!», ενώ σχολιάζοντας την αποδοχή του δήμου Καλαμάτας να υπογράψει σύμβαση είπε ότι «προφανώς δεν γνωρίζει! Ούτε ο Δήμος γνωρίζει, ούτε οι άνθρωποι! Ο Δήμος Καλαμάτας αν δείτε την σύμβαση που έχει κάνει δεν λέει τίποτε. Είναι πιλοτικό πρόγραμμα και θα πρέπει να έχει κάποια αξιολόγηση. Ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης, ποιος ο φορέας που θα κάνει την αξιολόγηση; Δεν υπάρχει τίποτα!»
  • Στο δήμο Λονδίνου ελήφθη η απόφαση να εφαρμοστεί το 5G στο Μετρό, επί του θέματος ο κ. Μέτσης είπε: «Αυτή τη στιγμή γίνεται debate στη Βουλή των Κοινοτήτων για το θέμα. Υπάρχουν περίπου δέκα πόλεις όπου ο κόσμος διαμαρτύρεται καθώς δεν θέλει το 5G, υπάρχουν πόλεις στην Καλιφόρνια που έχουν πάρει το 5G χρόνια τώρα και προσπαθούν τώρα να ξεφύγουν. Υπάρχουν πάρα πολλές πόλεις όπως μία περιφέρεια της Ρώμης που είπε ότι δεν θέλει 5G, μια πόλη της Φλωρεντίας, κάποια καντόνια της Ελβετίας που έχουν ήδη δηλώσει ότι δεν θέλουν 5G, κάποιες πόλεις στην Αμερική που έχουν δηλώσει και ψηφίσει ότι δεν θέλουν 5G, είναι πάρα πολλές οι αντιδράσεις διότι τα συμπτώματα είναι τεράστια!»
ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ
  • Για όσους χαρακτηρίζουν τις αντιδράσεις αυτές ως κινδυνολογία απήντησε: «Δεν είναι καθόλου κινδυνολογία. Υπάρχει μεγάλη βιβλιογραφία από ανεξάρτητους επιστήμονες που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και 20 χρόνια. Υπάρχουν μελέτες του Αμερικανικού Ναυτικού και της Αμερικανικής Αεροπορίας από το 1960, μελέτες των ρωσικών αρχών από τις δεκαετίας του ’60 και ’70. Δεν είναι τίποτα καινούργιο!
Υπάρχουν και μελέτες οι οποίες έχουν γίνει ειδικά για να δείξουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα!
Ο γερουσιαστής Μπλούμενταλ στην Αμερική ζήτησε από την FCC (Federal Communications Commission) να τους δώσει έστω και μία μελέτη που να λέει ότι είναι ασφαλής. Σας πληροφορώ ότι ήρθανε και απάντησαν στο Κογκρέσο ότι δεν υπάρχει ούτε μία μελέτη.»
Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Η Ένωση Πολιτών Μεσσηνίας σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων: ««Προφανώς ο Δήμος δεν γνώριζε ούτε είχε έγκυρη επιστημονική πληροφόρηση όταν υπέγραψε την συμφωνία της 5G με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής στις 10/7/2018. Με την σημερινή παρουσίαση για την επικινδυνότητα της 5G σε πολίτες της Καλαμάτας, διευκρινίστηκε ότι η νέα τεχνολογία δεν έχει μόνο την θετική πλευρά της ταχύτητας στην μεταφορά δεδομένων αλλά ενέχει και σοβαρούς κινδύνους που δεν παρουσιάζονται και δεν δηλώνονται από τους παρόχους που το προωθούν και το υποστηρίζουν. Δυσμενή συμπτώματα αυτής τεχνολογίας διαπιστώνονται σε πόλεις που έχει εγκατασταθεί η 5G όπως το Sacramento στην California, όπου οι πολίτες έχουν ξεσηκωθεί και κάνουν σοβαρές ενέργειες να απαλλαγούν. Η παρακολούθηση κάθε δράσης μέσω διαδικτύου – Το Ιντερνέτ των Πραγμάτων- (ΙοΤ) και εφ’ όσον εγκατασταθεί η 5G σημαίνει καταστρατήγηση και των προσωπικών δεδομένων.
Οι επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον τεκμηριώνονται από μελέτες και επικεντρώνονται και στο σοβαρό πρόβλημα για την χώρα μας που είναι το δημογραφικό. Ήδη έχουμε ελάττωση του πληθυσμού και χαριστική η βολή θα είναι το αυξημένο επίπεδο ακτινοβολίας της 5G που δημιουργεί στειρότητα στους άνδρες αλλά και στις γυναίκες. Όσον αφορά το ενεργειακό αποτύπωμα στο περιβάλλον ας σημειωθεί ότι μία ασύρματη τηλεφωνική κλήση απαιτεί 20+ φορές περισσότερη ενέργεια από ένα ανάλογο τηλεφώνημα μέσω μιας σταθερής γραμμής.
Σημαντικό θέμα που πρέπει να απασχολήσει τους κατοίκους της Καλαμάτας είναι και η εγκατάσταση μεγάλου αριθμού κεραιών 5G (υπολογίζεται 50-100 τον αριθμό) αλλά και οι ασύρματοι ή έξυπνοι μετρητές που θα εγκατασταθούν σε κάθε μορφής κτίριο δημόσιο η ιδιωτικό που θα ακτινοβολούν επί 24ώρου βάσης ανεβάζοντας τα επίπεδα ακτινοβολίας μέσα στην πόλη 10-100 φορές επάνω.
Μέχρι στιγμής εφαρμόζονται πιλοτικά προγράμματα χωρίς όμως να υπάρχει ο ανεξάρτητος φορέας που θα είναι υπεύθυνος για την αξιολόγηση ούτε αναγράφονται τα κριτήρια αξιολόγησης στις υπογεγραμμένες συμβάσεις. Προφανώς όσοι υπέγραψαν την απόφαση 447/2018 του Δήμου Καλαμάτας δεν γνώριζαν τις σκληρές αλήθειες για τις επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και άφησαν τον Δήμο ακάλυπτο και εκτεθειμένο από κάθε πλευρά. Η καλλιέργεια ενθουσιωδών και εορταστικών παρουσιάσεων για την 5G είναι άκρως παραπλανητική και αποσιωπά όλα τα γνωστά αρνητικά στοιχεία που αφορούν ιδιαίτερα τις επιπτώσεις στη υγεία.»
ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ…
Μπορεί για κάποιους αυτές οι αντιδράσεις πολλών συμπολιτών μας, να είναι υπερβολικές, αυτό όμως δεν τους στερεί το δικαίωμα της αμφιβολίας, δεν απαγορεύει την ανάγκη για περισσότερες εγγυήσεις πως σε λίγα χρόνια δεν θα βρεθούμε αντιμέτωποι με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, κυτταρικού στρες, γενετικές βλάβες, δομικές και λειτουργικές αλλαγές του αναπαραγωγικού συστήματος (υπογονιμότητα), νευρολογικές διαταραχές και αρνητικές επιπτώσεις στη γενική ευημερία των ανθρώπων και άλλα δυσάρεστων επιπτώσεων σε εμάς και τα παιδιά μας.
Βεβαίως υπάρχει και η άλλη άποψη, αφού για κάποιους άλλους το 5G αποτελεί το επόμενο βήμα εξέλιξης! Ευκαιρία για μεγάλη ανάπτυξη και την είσοδό μας στη νέα εποχή των τεχνολογιών που θα αναδείξει σε υψηλότερα επιχειρηματικά και όχι μόνο επίπεδα την ευρύτερη περιοχή…
Τα συμπεράσματα δικά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου